maandag 9 februari 2015

Cupcakes proefdraaien (of eigenlijk bakken)

Mam ik wil cupcakes trakteren.
Nou das goed maar dat gaat hier natuurlijk niet the easy way.
Ik maak het mijzelf graag wat lastig en pak uit met iets speciaals.
Daarnaast moet de traktatie als het even kan koemelkvrij zijn.
Het eerste idee was Frozen cupcakes.
De cupcake van chocolade en dan ijzigblauwe botercreme met witte fondantsneeuwsterren en zilveren parels erop.
Hierboven ziet u foto van een uitprobeersel waarbij het alleen ging om de cupcake en de botercreme.
De cake was wel ok, hoewel het meer een soort brownieachtig iets was.
De botercreme viel niet echt in de smaak bij de dames maar ja zonder koemelk mis je dan ook een aardig deel van de smaak en is het vooral vet.
Voor de duidelijkheid het ging ook nog niet om de toef zelf meer om de substantie.
Maar goed aan het recept mocht nog wat gesleuteld en die botercreme tja dat was het ook niet helemaal.
Wellicht iets met fondant erop dan?
Dat leek Isis wel wat maar ook de rainbowcakes die we her en der zagen vond ze erg mooi.
Wellicht een combinatie? Ik was lekker aan het brainstormen met mijzelf en besloot eerst nog een keer cupcakes te bakken die een, in mijn ogen, perfekte structuur hadden.
En ja dan kan ik grijpen naar een pak cupcakemix maar goed daar zit dan weer koemelk in.
Ik goochelde dus met zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, suiker, boter en eieren.
En ach die kleurstof ligt hier toch nog laat ik dat dan ook meteen testen ;)
 
Het zag er kleurig en fleurig uit, ook toen het uit de oven kwam.

Het beslag wat ik over had kieperde ik in schoongemaakte babyvoeding potjes (had ik ook ergens gespot dus dat kon ook wel meteen getest worden).

Ook dat gaf een zeer vrolijk resultaat, lepel erbij en smullen maar!

De meiden hebben het goedgekeurd, nu nog bedenken wat het eindelijk voor creatie gaat worden ;)

Wordt dus vervolgd.....